Furaj pentru prepelite outoare si pui prepelita

Furaj pentru prepelite outoare si pui prepelita

Furaj pentru prepelite outoare si pui prepelita. Furaje pentru tineret si pui de prepelita.  Reteta furaj prepelite outoare din cereale Romanesti. Cum se hranesc prepelitele cu furaje naturale. Cat este de importanta furajarea corecta a prepelitelor si a puilor de prepelita.

Furaj pentru prepelite outoare si pui prepelita

Furajarea prepelitelor este factorul important in dezvoltarea unei ferme de prepelite. Atat prepelitele cat si puii de prepelita au nevoie constanta de un furaj calitativ, proaspat si mai ales natural. Daca nu stiai, mirosul degajat de fermele care cresc prepelite, este direct influentat de adaosurile chimice ce se regasesc in furajul prepelitelor.

O furajare corecta a prepelitelor, inseamna alimentarea cu hrana de 2 ori/zi a hranitorilor. Puisori de prepelita, nou nascuti, au nevoie de hrana la 2-3 ore in primele zile de crestere. Furajul puilor, se difera de furajul prepelitelor outoare, prin cantitatea de proteina adauga in reteta de furaj.

Furaj pentru prepelite outoare si pui prepelita -Reteta furaj prepelite din cereale Romanesti

Exista numeroase retete pentru furajul prepelitelor insa nu toate sunt naturale. Trebuie definit cuvantul natural. Natural inseamna fara adaosuri chimice, fara proteine brute provenite din faina de peste, fara hormoni foarte important si mai ales fara o stimulare fortata si ne naturala a procesului de ouare al prepelitelor.

furaj semipreparat pentru prepelite

Reteta care contine doar furaje provenite din cereale, ulei, calciu si proteine si/sau lucerna nu agreseaza organismul prepelitelor dar poate oferii un procent decent ( 80%-100% ) de oua de prepelita. Asta inseamna ca, la un numar de 100 bucati prepelite outoare, putem recolta zilnic intre 80 si 100 de oua, ceea ce este foarte multumitor.

Sunt producatori care se lauda cu 2 oua/zi de la o singura prepelita. Nu sunt convins, insa clar, acelea nu sunt oua naturale in conditiile in care o prepelita, face un singur ou la 16-18 ore.

Un alt aspect, comercial de aceasta data este diferenta dintre natural si bio. Nu vreau sa denigrez pe nimeni dar din crescatorie nu ies oua de prepelita bio. Ouale de prepelita bio sunt cele gasite pe camp, in iarba, in lanurile de porumb, etc. Prepelita aceea nu primeste calciu sau proteina, prepelita isi asigura micro elemenmtele din natutra si putem spune ca face oua bio.

Ouale de prepelita definite natural, nu sunt mai putin calitative mai ales daca au si testele de laborator la zi, dar nu sunt bio. Personal, va recomand ouale de prepelita crescute cu furaj natural ca si in cazul nostru. Sunt foarte sanatoase si nu agreseaza organismul.

Reteta furaj prepelite outoare

Nu avem o reteta secreta, insa noi folosim exclusiv furaj natural. Vreau sa fiu corect si va spun ca o facem in primul rand pentru noi. De ce? pentru ca suntem primi consumatori ale oualor nostre de prepelita. Pentru ca noi, familia si copii nostri folosim aceleasi oua  ca si dvs. Pentru ca folosim ouale pentru tratament iar rezultatele sunt absolut remarcabile. Si nu in ultimul rand pentru dvs. care sunteti baza si sprijinul afacerii noastre.

Reteta este foarte simpla si contine urmatoarele ingrediente:

 • Porumb macinat
 • Grau
 • Ulei de floare
 • Srot de soia Romanesc
 • Calciu furajer
 • Proteina care contine tot lantul de aminoacizi

Nimic complicat, uneori folosim coji de oua uscate, spalate si tocate. Coji care provin de la ouale consumate de noi. Acest praf din coji de oua mai poate fii folosit in amestec cu miere. Foarte sanatos.

Reteta pentru furaje prepelita cu premix premium – Pentru prepelite outoare

Porumb 41,0%
Şrot de soia 33,0%
Grâu 15,0%
Carbonat de calciu 7,5%
Ulei de floarea soarelui 1,0%
Macropremix tip P 2,5%

Reteta pentru furaje prepelita cu premix premium – Pentru tineretul de prepelita( 21-42/zile)

Porumb 48,0%
Şrot de soia 36,0%
Grâu 10,0%
Carbonat de calciu 1,5%
Ulei de floarea soarelui 2,0%
Macropremix tip P 2,5%

Reteta pentru furaje prepelita cu premix premium – Pentru puii de prepelita(0-21/zile)

Porumb:         38,5%
Şrot de soia: 44,0%
Grâu:               10,0%
Carbonat de calciu:          1,5%
Ulei de floarea soarelui: 1,0%
Macropremix tip P  :         2,5%
Concentrat proteic vegetal: 2,5%

Atentie!

”Reteta afisata de furaj pentru prepelite, se foloseste numai cu tipul de prepemix premium pe care il gasiti la noi”

Pentru cei care doresc, ne pot vizita la ferma unde va putem arata cum producem furajul si conditiile de pastrare ale cerealelor si furajelor.

 Furaj pentru prepelite outoare si pui prepelita 

Pret furaj la vanzare: 2,5 ron/kg

5 Comentarii
 1. Buna ziua, sant din Piatra Neamt si ma intereseaza macropremixul tip p , am ptr. Consumul familiei aprx. 70 de prepelite si ma intereseaza o administrare a hranei mai calitativa. Va multumesc.

 2. salut eu ma aflu in italia si in momentul asta am 50 de prepelite din care nu am decat 5-6 oua pe zi mentionez ca in zona mea nu se gaseste mancare pentru prepelite eu folosesc mancare pentru gaini outoare imi puteti spune o alternativa pentru ce asi putea sa le dau sa manance sa am un randament mai mare la uoa va multumesc anticipat

  • Salut!

   Nu merge furajul pentru gaini, este prea sarac in proteina si nu se potriveste la aminoacizi.

   Merge mult mai bine cu furaj pentru curci, ultima faza de outoare. Sunt foarte apropiate ca valori.

Lasati un Comentariu

ANPC

http://www.anpc.gov.ro/